A ani zemětřesení v ní nezastavíš, dodávám já. Svatí zblblí mládežníci opět házejí perly nevzdělané většině, která místo aby vystrkovala holou zadní část těla na pochodu hrdosti, chodí ji tupě vystrkovat na konvoj spřátelených armád (zatím) jen projíždějící krásnou českou zemí. No, a protože ta zaostalejší Ost půlka národa ne a ne pochopit, že stát je povinen uzákonit věčné štěstí, protože na štěstí má přece každý právo.

Proč nenaštvat většinu lidí, kteří se od rána do večera rozhořčují nad tím, že dáme těm, kterým se od lenosti polámaly kosti, bez práce nadměrné kapesné? Proč nepřerozdělit štěňata, koťata nebo i děti dvěma psům či dvěma fenkám, dvěma kocourům či dvěma kočkám, stejnopohlavním párům? Vždyť oni jsou chudinky táááááááááááák diskriminovaní tím, že příroda byla nespravedlivá a zařídila to tak, že tvorové žijící ve stejnopohlavním svazku spolu zplodit potomstvo prostě nemůžou. Proč neuzákonit pedofilii? Průša úchyl má přece taky právo na štěstí? Proč nevytrhnout dítě z náruče milující matky a nevěnovat ho babičce, které už tak trochu straší v hlavě? Vždyť ona přece taky má právo na štěstí. Proč nepřerozdělit handicapované děti do běžných základních škol? Taky přece mají právo na to, aby měly vysvědčení z normální školy.

A tak budeme všelijakými zákony, vyhláškami a nařízeními přerozdělovat štěstí těm, k nimž byla příroda nespravedlivá a budeme všecko průměrovat do jedné lajny.

Na konci filmu Postřižiny křičí strýc Pepin: „Všecko pokrátíme, švagrová!“ Jenomže švagrová dostala za blbnutí od manžela na zadek, zatímco tihle budou ještě pochváleni jako aktivisti, kterým žádná přírodní nebo společenská lumpárna není lhostejná.

Závěrem otázka za sto bodů: Plyne z toho nějaké poučení?

Určitě ano. Myslím, že by pan ministr obrany mohl řečené aktivisty spakovat a zapůjčit do USA jako superúčinnou geologickou superzbraň, po které nezůstane kámen na kameni a před kterou se i supersilikonově vyvinutá demokratická vláda třese jako osika. A možná díky takovéto spolupráci připlyne nějaký ten dolar do děravé státní kasy.