KAREL SÝS

Na stromech v Dejvicích visí kabáty. Nelekejte se, nedošlo k hromadné sebevraždě. Kabáty, bundy, boty, čepice, ponožky, svetry zavěsili dobrodějci Prahy 6 pro bezdomovce.

Milodary zprvu visely na jednom dejvickém náměstíčku, ale ouha. Radnice se ústy Martina Churavého (nomen omen) ohradila: „Ramínka s těžkými kusy zimního oblečení v tuhých lednových mrazech ničila větve místních stromků.“ Když už tedy nelze bezdomovce v zájmu dejvické zeleně vymrazit, musely se odložené hadry přestěhovat na Vítězné náměstí (nomen omen). Korektně se tomu nadává „sdílení oblečení“. Na Pankráci na malém vršíčku mají obdobnou luftšatnu a navíc „sdílené lednice“.

Pražané hrdí na svá měkká srdce možná věřili, že se bohulibý nápad zrodil v některé pražské hlavě. Redaktor Metra Pavel Urban si však pochvaluje: „Více než sto kabátů rozdají lidem bez domova v americkém městě Providence. V Detroitu zase nabízí jedna firma kabáty, které se dají předělat na spacák. Jsem rád, že trend dorazil i do Prahy.“ A tak je zlatá překabátěná Praha zase jednou trendy.

To jste to dopracovali, sdíleči, pravdoláskaři a dobroserové!