JIŘÍ JÍROVEC

ČSSD jich na tiskové konferenci dne 15. 6. 2016 představila hned devět.

V přírodních podmínkách jsou vyhledáváni samicemi, kdežto ti ostatní utřou hubu. V politice to je jinak. Tam zůstávají zmíněné orgány jako pojmenování, jímž někdy veřejnost politiky častuje. No, možná se někdy tajně zasunou do dívek z eskortů.

Ta devítka možná někde v zákulisí souloží, ale vlastní ženy jsou jim na obtíž. Dokonce i ty z vlastní strany a vlády. Naposledy se zbavili Marxové, která byla, svými nápady o sociálním bydlení a náhradním placení výživného, snadným terčem pro opozici.

Občan schopný vydržet přenosy ze Sněmovny nebo Senátu ví, že politikům nelze věřit ani pozdrav. Jak dojemně zní, že ČSSD splnila 90 % volebního programu a na něco tak nějak nezbyl čas a tak zbylé zákony spadnou pod stůl. No aby ne, když pod vedením Sklenáka udělali všechno, aby se tak stalo.

Sociální bydlení naráží na odpor starostů (čti: mohlo by jim přinést hlasy). Socky nikdo nechce a peníze na sociální bydlení stejně nejsou. Marxovou nechají chvíli předstírat a pak její zákon mocná partajní ruka zákon smete.

Bylo by jistě nespravedlivé mluvit jen o ČSSD. Stejné platí i pro ostatní strany. Vem si hochu lopatičku, na písku si stav… a když přijdou kamarádi, jen s někým se bav. To zpíval hned po sametu Jiří Dědeček.

Pokud to politici dodrží, je naděje, že se ODS nedostane k moci, protože Fiala se přece nebude jen tak s někým bavit. ČSSD možná ještě ráda zruší bohumínské usnesení a poprosí KSČM, jestli by spolu přece jenom nemohli vytvořit (pseudo)levici.

V tomhle bordelu, kde pyjům chybí protějšky, zaniká, že česká politika se stala slouhou těch mocných. Od chujů nemůžete čekat, že se zvednou proti válkám a jejich přípravám.