FRANTIŠEK DOSTÁL

Teprve až v závěru letošního měsíce dubna se po letních dnech, co proběhly ale v témže měsíci, začaly na vysušenou zem konečně dopadat dešťové kapky. Ty, když se objeví, skrápí ale čím dál častěji vybetonovanou zem. Ve žhavé současnosti se také velice brzy má ukrojit cosi z trávníků, protože je potřebné asfaltovat a betonovat další parkoviště pro kamiony, které se na silnicích poněkud mačkají.

Lesy na stráních taky docela překáží, neboť je nutné zřídit další lanovky, lyžařské vleky i nové sjezdovky.

Stejně tak se nedostává cyklostezek a ploch pro výstavbu hypermarketů.

Někde se ale zase nedostává vody k pití a člověk bez vody si koleduje o svůj konec…

Naštěstí naše země má ještě řeky, i když jejich dno má nějak blíž k vodní hladině, a proto nepřekvapí, že u Děčína lodice někdy postávají, neboť jejich dno by zase drhlo o dno Labe. Letní čas se ale blíží a člověk s bazénem u své haciendy třeba ani nebude mít možnost, aby si ho naplnil vodou a namočil plavky. A k osvěžení třeba bude muset vyrazit až k nějakému vysychajícímu rybníku anebo k řece.

Možná ale bude mít i jiné štěstí, že zde na břehu řeky v nějaké nálevně s radostí ochutná jinou vodu, která se honosí přízviskem zrzavá.

A pak je také možné, že všechny vodní problémy rozlousknou naši nejchytřejší, když si v legendě křížovky přečtou „ teče to v řece“ a křížovka nabízí k vyplnění čtyři políčka.

No a voda bude najednou na světě už napořád…