ADAM M. PEKAŘ

V sobotu 18. 6. 2022 zneužili komunisté momentálně nepříznivé ekonomické situace a vyvolali v Praze na Václavském náměstí demonstraci pod líbivým heslem „Proti drahotě“. Přitom záměrně a demagogicky zaměnili příčiny a následky současné, stále se prohlubující hospodářské krize, způsobené, jak každý ví, pouze a právě jen čtyřiceti lety komunismu, spolu s probíhající ruskou agresí proti našemu bratrskému a liberální demokracii milujícímu národu Ukrajiny! Zahájili tak svoje nové, a v podmínkách probíhající těžké hospodářské krize velmi nebezpečné populistické tažení proti demokraticky zvolené vládě! Nicméně minimální účast evidentních podivínů usvědčila komunisty z jejich kardinálního omylu a naopak jasně potvrdila, že liberálně demokratické, protikomunistické a protiruské smýšlení se ve vědomí lidu upevnilo již natolik pevně a natrvalo, že jakkoliv vysoký růst cen či jiné, sebevětší hospodářské těžkosti, bída či mizérie, ani případné válečné útrapy hrozící při obraně a šíření pravidel a euroatlantických hodnot (rules and values) již nikdy nepovedou k odklonu od Velkou listopadovou sametovou revolucí (VLSR) nastoleného neoliberálního kapitalismu jihoamerického střihu, k jakýmkoliv, i jen třeba dílčím změnám systému, směrem ke státu více sociálnímu či dokonce snad socialistickému a pro – národnímu! Největší poděkování a nehynoucí vděčnost za dosažení takto vysoké morální pevnosti a uvědomělosti lidu Čech a Moravy jistě náleží především naší České televizi, Českému rozhlasu a celé mediální a kulturní frontě, hercům, režisérům, rockerům a dalším šoumenům či bavičům.

Hodnoty reprezentované otcem zakladatelem České republiky Václavem Havlem, tj. hodnoty nejvyššího možného individualismu, liberalismu, genderové rozmanitosti, tzv. právního státu, pokračujících restitucí a doprivatizace veškerého zbytku státního majetku (především energetických zdrojů, zdravotnictví, penzijního systému, školství, lesů, vod, strání i ostatních pozemků a dalších aktiv), spolu s trvalou a maximálně ofenzivní přináležitostí do rodiny států Severoatlantického paktu, jsou a zůstanou hodnotami naprosto nejposvátnějšími pro všechen lid Čech a Moravy. Takto vyspělý lid se proto již nikdy nepodaří oklamat a komunisti neprojdou, ani s jejich využíváním bezbřehého populismu s poukazováním na dřívější velmi nízké komunistické daně a veřejné i osobní zadlužení, plné státní zdravotní pojištění všeho obyvatelstva bez doplatků, na nízké ceny energií a komunálních poplatků na tehdejší masovou výstavbu bytů, škol a školek, na plnou zaměstnanost a neexistenci exekutorů a bezdomovců, a to ani při zneužívání jakkoli těžké situace dlouhodobé hospodářské krize! Žádný Čech ani Moravan si ale přece především již nepřeje například návrat televize s pouhými dvěma programy, pár desítkami krátkých seriálů a inscenací (většinou zas jen o práci) a ubohé reklamy na polívky v prášku Vitana – namísto stovek programů s tisícovkami dílů seriálů jako MASH, Walker Texas ranger, Captain America, Policie Las Vegas, New York, Miami, Chicago a dalších amerických velkoměst, prolnutými mohutným veletokem reklamy a inzerce (hlavně na půjčky a finanční služby všeho druhu)! Nikdo si rovněž jistě nepřeje zase sedat do trabošů, warťasů, žigulů, moskvičů, dacií nebo embéček v ubohém standardu a v zašlých barvách namísto mercedesů, audin, poršáků, bavoráků a dalších premiovek , obvykle v nejvyšší výbavě, v kůži a metalíze?! Snad jen nějaký skutečný bloud – návštěvník komunistických demonstrací! Měli by se asi více seznámit s diskusí na svobodných internetových stránkách Seznamu, iDnes, Forum 24 a na množství dalších, liberální demokracii oddaných zdrojů, kde by se s realitou skutečného smýšlení lidu seznámili velmi rychle. A o tom to je!

Komunistické nebezpečí ale nelze v žádném případě podceňovat a lid musí stále bdít a být neochvějně na stráži systému našeho kapitalismu a proti nebezpečí ruské rozpínavosti, vyzbrojen těmi nejúčinnějšími zbraněmi, včetně potřebného počtu perutí (resp. squadrons) – celkem naprosto minimálně 30, ale spíše 60 strojů neviditelných (stealth) stíhaček F 35 Lightning II v nejvyšší výbavě, tj. se závěsy pro všechny druhy munice vč. těch nejpokročilejších, tj. přesných bomb B 61(v ceně 3 až 7 mld. Kč za stroj bez munice), vrtulníků Apache a mohutných bombardovacích dronů Reaper (v ceně maximálně do 2 mld. za kus) i potřebného množství M 142 HIMARS nebo M 270 MLRS raketových systémů maximálního dosahu (jen po 150 mil. Kč!) a rovněž potřebného množství (cenově také velmi výhodných) posledních modelů tanků Abrams či samohybných houfnic 155 mm s dostřelem až 70 km. A to vše ve stálé bojové pohotovosti k zahájení pochodu dokonale vycvičených českých batalionů (lidově maršbaťáků ) na dalece předsunuté pozice! Škudlit na tom, co je pro zachování naší svobody, demokracie a suverenity nejdůležitější – tj. na pořízení dokonalé americké výzbroje – by bylo přímo vlastizradou! Je nutno vyslyšet volání lidu – dejte nám zbraně, půjčíme si na ně! Zdroje tady jsou, přičemž celkové náklady na pořízení takové výzbroje (a na její následné provozování vč. vybudování odpovídající infrastruktury) příliš nepřekročí v příštích 15 letech částku nanejvýš tří bilionů dnešních Kč – bude záležet na množství, sofistikovanosti a průběžné spotřebě dodávaných raket, bomb a další munice (až zhruba 1 milion Kč na průměrnou rodinu). Jde totiž o vskutku existenční obranu příslušného úseku celého východního křídla (eastern flank) liberálně demokratického hodnotového společenství, která byla svěřena lidu Čech a Moravy jeho věrnými spojenci a ochránci, což zavazuje jednoho každého občana k nejvyšší míře bdělosti a v případě potřeby či krize i k obětem, včetně těch nejvyšších!

Komunistům je přitom nutno říci jasně a hlasitě: Republiku si rozvracet nedáme, hodnoty liberální demokracie, své politické vůdce a spojence (druhy ve zbrani) nikdy nezradíme! Gott mit uns!